Активности

ПАРТИЈА НА ПЕНЗИОНЕРИ: Одбележан јубилеј 10 години постоење

Денес, на ден 13.03.2023 година, со пригоден собир е одбележан јубилејот, 10 годишнината од формирањето на Партијата на Пензионерите. На собирот се обрати претседателот на Партијата на Пензионерите (ПП), г-дин Илија Николовски.

Пред собраните гости од составот Инцијативниот одбор за формурање на партијата, првото раководство на партијата и актуелниот Извршен одбор на ПП, како и други гости, претседателот ги напомена околностите и опкружувањето во времето на формирањето на партијата. Николовски исто така ги опиша и сите успеси и постигнувања на ПП во изминатите 10 години од кои последните 7 години е парламентарна партија во Собранието на Република Северна Македонија.

Генерален секретар на ПП 
Киро Ристовски 
Прикажи повеќе

Поврзани вести

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back to top button
Skip to content